Mascarpone Espresso Frosting – Kavna Mascarpone Tortna Krema

 

Coffee Mascarpone frostingPotrebujes:

– 500g Mascarpone sira
– 40g kakava
– 1 zlica zdrobljene kave
– 375ml smetane za stepanje – ne rastlinske! (Razdeli na 300ml in 75ml, ce je prevec komplicirano vzemi eno pol litersko smetano in eno malo)
– 300g sladkorja

 

Kakav in kavo skupaj presej v vecjo skledo. En, vecji del smetane (300ml) zlij v posodo in daj kuhati, do vretja. Ko rahlo zavre zmanjsaj ogenj in z metljico za mesanje vmesaj kakav in kavo, ter mesaj nekje 1 minuto, dokler ni vec grudic. Zdaj odtstavi s stedilnika in vmesaj preostalo smetano ter sladkor. Mesaj toliko casa, da se sladkor razstopi. To pusti ohladiti, nekje 2 uri. Ko je hladno, vmesaj mascarpone sir in miksaj sprva na manjsi hitrosti, da se vse zmesa, kasneje na najvisji hitrosti nekje 2 minuti. Ne miksaj predolgo, da se ne sesiri in spremeni v grudice.

To je to. Super frosting, z lahkoto se izpusti kava, pa tudi kakav. Enako zavres smetano brez kakava, dodas sladkor in preostalo smetano, ter ko se ohladi dodas mascarpone in ekstrakt okusa, ki ga zelis.

In se najpomembnejsi napotek: Vedno okusaj kar mesas skupaj, kuhas, peces. Sladkor in ostale sestavine dodajaj po obcutku in sproti pokusaj, da ves kdaj je cesa dovolj ali premalo. Ce je frosting premehak, ga postavi v hladilnik da se malo strdi in je lepse mazljiv.

1 thought on “Mascarpone Espresso Frosting – Kavna Mascarpone Tortna Krema”

Comment