Cream Cheese Frosting – Krema za torto iz kremnega sircka

Zelo popularen je cream cheese frosting oz premaz za torto narejen iz kremnega sircka. Ponavadi je to Philadelphia sircek (sirni namaz) ali pa kakrsen koli drug sircek podoben Philadephiji, lahko je mercatorjev, Lidlov, Sparov..nima veze, tisto kar je ceneje.

Kombinira se z maslom, sladkorjem v prahu in zazeljenimi ekstrakti razlicnih okusov, nutello, kakavom, esspreso kavo…

cream cheese frosting cake

Ponavadi je osnoven recept za frosting iz kremnega sircka tak:

230g kremnega sircka

55g masla

160g sladkorja v prahu ali ena cajna salica ( presipaj)

1 cajna zlicka vanilijevega ekstrakta

2 zlici tekoce sladke smetane ali mleka, ce je krema pregosta

 

V skledi prvo miksaj maslo, da postane bele barve. Maslo naj bo mehko na otip a ne prevec stopljeno – ce se prevec stopi, ga postavi v hladilnik za par minutk. Nato dodaj kremni sir in nadaljuj z miksanjem, dokler ne dobis kremaste strukture. Zdaj postopoma dodajaj sladkor v prahu in hkrati okusaj, da ne bo prevec sladko, nekateri ne marajo prevec sladkih zadev, jaz recimo dam nekje 150g sladkorja.

Ce je sladkorja prevec, bo krema postajala cedalje bolj tekoca, cesar si ne zelimo. Tako da najvecja kolicina le tega naj bo 200g. Na koncu dodaj se ekstrakt vanilije ali pa cesar koli drugega.

Ce imas obcutek, da je masa premehka, jo postavi v hladilnik za 3-5 minut, da se malo strdi. Potem pa veselo okrasevanje in premazovanje torte.

Temu osnovnemu frostingu se dodaja kakav za cokoladni okus, mandljev ekstrakt namesto vanilijevega, ali pa pepermintov ekstrakt, prav tako lahko dodas sadne ekstrakte.. cimet, med.. nesteto je opcij, toliko kot je okusov.

Postopek s slikami v tej objavi:

Strawberry Valentine’s Cupcakes – Valentinove jagodne cupcakes

 
 

3 thoughts on “Cream Cheese Frosting – Krema za torto iz kremnega sircka”

Comment