Nutella Cake or Nutellina torta

Za slovenski jezik, preskoci angleski zapis.

If you love chocolate and if you’re in love with Nutella, then this is chocolate heaven for you. In my country the recipe for Nutella cake is one of the most wanted and this cake is most common on birthday parties. Guests even lick the cake stand after cake is gone and I’m not kidding, this happened every time I made this cake. I guess we love Nutella but who doesn’t?

The recipe is very easy and simple. So is the frosting, which is so good, that you lick the mixer attachments when you’re done making it.

Nutella Cake, Nutellina Torta, Torta Nutella

So here is the famous Nutella cake recipe:

For the cake you will need:

6 eggs
¾ cup sugar
1½ cup flour, sifted
2½ tsp baking powder
1 tbsp vanilla sugar or 1tsp vanilla extract
4-5 tbsp Nutella
 

Frosting:

0.5 liter Heavy cream
5 tbsp Nutella (optional less or more)
 

Before you make the cake batter take eggs out of the fridge. Prepare the baking pan, grease it with butter and sprinkle with flour. Preheat the oven on 300F. Make sure your Nutella is on room temperature, so it’s soft enough for mixing.

Now separate egg yolks from egg whites. Beat egg whites until firm and add half amount of sugar, keep mixing until incorporated. In a bigger bowl mix the other half of sugar and egg yolks until the texture is foamy. Now add Nutella and mix. Add 1/3 of beaten egg whites and keep mixing, add sifted flour, baking powder, vanilla extract and mix until incorporated. Now gently stir in the rest of beaten egg whites and carefully stir with a spatula so the egg whites don’t become too runny. Now pour the batter in the baking pan and put in the oven. Bake for around 30 minutes. Begin with the temperature of 300 F and slowly rise it after every 10 minutes to 350 so your cake won’t be a volcano. Check if it’s done by sticking a tooth pick in and if it comes out clean the cake is baked.

Let the cake cool. When cooled completely cut it in 3 layers. The easiest way is by using a string and toothpicks, like it’s shown on this link: http://www.wikihow.com/Cut-a-Cake-Layer-in-Half

Now prepare the frosting by whipping heavy cream. When whipped add 4-5 or even more tablespoons of Nutella and stir it good until the frosting is evenly mixed.

On all three layers evenly sprinkle milk, or you can also use milk with rum, or coffee. That will make the cake moist. Now you can frost each layer with 1/3 of the frosting. Use the rest of the frosting to frost the cake on top and around it. Decorate the way you like it or just sprinkle with cocoa.

nutella cake torta

***

Najbolj okusna cokoladna torta ne more biti nobena druga kot Nutellina torta. Ker sem jo pripravila za kar nekaj rojstnodnevnih praznovanj, lahko to z lahkoto trdim in dvomim, da bi mi kdo ugovarjal. Tudi na strani www.kulinarika.net je ta recept ze vec let na prvem mestu. Torej ni cudno, da kadar specem Nutellino torto se zgodi, da ko torte zmanjka gostje polizejo pladenj kot majhni otroci. Ce je se niste probali, jo nujno morate. Priprava je lahka, nic komplicirana, okus pa bozanski, ravno prav cokoladen. Nutellino cokoladen.

Kot sem ze omenila, sem recept nekaj let nazaj nasla na zgoraj omenjeni spletni strani. Sama sem malo priredila peko in preliv za biskvit. Najraje uporabim mleko, ali pa mleko z rumom, si pa mislim, da bi preliv iz kave odprl nove razseznosti okusov, kar pa nameravam naslednjic, ko jo pecem, poskusiti. Osnovni recept narekuje, da za preliv uporabimo vodo in stopljen sladkor, a ker je torta ze sama po sebi sladka in ker se vsi radi izognemo dodatnemu sladkorju, jaz najveckrat uporabim le mleko.

Za biskvit potrebujemo:

6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle
 

Nadev:

0,5 l sladke smetane (po moznosti alpska, ampak ne rastlinska)
5 žlic Nutelle (po zelji manj ali vec)
 

5 minut pred pripravo biskvita vzemi jaca iz hladilnika, saj je za peko torte najbolje, ce so jajca enake temperature kot ostale sestavine. Preveri, ce je nutella dovolj mehka, mora imeti sobno temperaturo. Pripravi tortni pekac. Premazi ga z maslom in rahlo posuj z moko, da se pecena torta lazje odstrani. Prizgi tudi pecico nekje na 150 stopinj.

Za biskvit loci beljake od rumenjakov. Beljake zacni stepati v trd sneg, ter postopoma dodajaj polovico sladkorja. V vecji skledi nato zmesaj rumenjake in polovico sladkorja. Ko je zmes penasta, vanjo vmesaj nutello. To naredi kar z mikserjem.

Zdaj rumenjakovi zmesi dodaj 1/3 snega in postopoma zacni dodajat presejano moko zmesano s pecilnim praskom in miksaj. Na koncu pa rahlo vmesaj se preostali sneg in premesaj vse skupaj le se s kuhalnico, da se sneg popolnoma ne razgradi saj le ta poskrbi, da je torta rahla a kompaktna.

Biskvit vlij v ze vnaprej pripravljen pekac in postavi v pecico ter peci okoli 30 minut. Prvih 10minut peci kar na 150 stopinj, potem se 10 minut na 165 stopinj in nazadnje se na 180 stopinj, dokler torta ni pecena. To preveris tako, da vanjo zapicis zobotrebec in ce je cist, ko ga potegnes ven, pomeni da je peceno, pa tudi torta odstopi od stranic pekaca. Jaz torto skoraj vedno pecem tako, da postopoma zvisujem temperature, ter se s tem izognem vulkanu v sredini.

Ko je torta pecena in popolnoma ohlajena, jo razrezi na 3 plasti. Ce zelis, da so vse tri plasti enakomerno debele, si lahko pomagas s sukancem in zobotrebci. Tako kot kazejo slike na tej povezavi:

http://www.wikihow.com/Cut-a-Cake-Layer-in-Half

Zdaj pripravi nadev. Stepi sladko smetano, ko je stepena, dodaj nutello in miksaj se par sekund, da se vse dobro zmesa. Poskusi in po zelji dodaj vec nutelle.

Vsako plast biskvita navlazi z mlekom in premazi z 1/3 nadeva. Preostal nadev uporabi za premaz celotne torte. Po zelji torto okrasi ali posuj s kakavom.

nutella cake torta

13 thoughts on “Nutella Cake or Nutellina torta”

 1. Se strinjam – tole je najboljša cokoladna tortica vseh casov, sem jo odkrila že pred nekaj leti in od takrat delam samo tole. Hvalijo jo vsi, po dolgem in pocez :). Dam pa v biskvit polovico manj sladkorja, originalni recept mi je prevec sladek. Za navlažitev uporabim Fructalov sok iz granatnega jabolka ter žlicko ruma in cez to namažem plast marelicne marmelade. Velikokrat namesto Nutellinega nadeva uporabim smetano in višnje. Kombinacija sladkega biskvita in kislih višenj se neverjetno ujema – pravi raj v ustih :). Tudi jaz sem moji najljubši tortici dodala castno mesto na blogu http://www.elenah.si/blog/?p=2121 :). Že dolgo pravim, da bom testirala in namesto rjave Nutelle uporabila belo, pa mi potem v zmanjka poguma in se odlocim za že preverjeno verzijo 🙂

  Pa lep pozdravcek 🙂

  1. Hvala za komentar in povezavo do bloga! Ga grem zdaj pogledat 🙂 Tudi tole z visnjami mora biti super, ampak odkar sem v ZDA jih nikjer ne vidim, zgleda da jih tu sploh ne prodajajo, tako da kaj takega specem ko se vrnem domov.
   Lep pozdrav, Maja

 2. Ja tale tortica je res cista zmaga, tudi jaz jo delam vsi jo obožujemo….. ravno dans sem jo naredila babi za rojstni dan, ker mi je ostalo še nekaj bisvita, sem pa naredila še “popse” tako jaz recem cake pops, komaj cakam, da po kosilu pojemo tole dobrote 😉

   1. Ja tortica je bila top, popsi z zvezdicami, ki sem jih sama naredila iz ticine mase in modelckom za mini zvezdice, pa itak…
    Hvala za tvoj cas in lep pozdravcek iz SLO
    Barby

   2. Aja Maja še to…. pozabla sem ti napisat, da jaz na biskvit narežem banane…. in ja pri nas je to “tanartabul” torta 😉

Comment